Tıp Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler ilk olarak Çiğli Bölge Hastanesinde gerçekleştirilen programla başladı. Programa İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çiğli Bölge Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlker Kızıloğlu, Tıp Bayramının tarihini anlatarak, “Kurtuluş Savaşı sırasında Mehmetçiğin yanında olan ve yaralarını saran bu eller bugün de yurdun 4 bir yanında, sınır ötesinde hem halkımızın hem ordumuzun yaralarını sarıyor. Sağlık çalışanları dün olduğu gibi bugün de yarın da Milletimizin yanındadır ve yanında olacaktır.” dedi.

“Sadece gülümsemekle hastaların duasını alan, ulvi bir görevi icra ediyoruz…”

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur da yaptığı konuşmasında, sağlık ordusunun bir parçası olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti belirterek, sağlık hizmetlerinde birlikte çalıştığı, tıbbın içinde yer alan tüm meslek gruplarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

“Bizler, halkımızın daima yanındayız. Kiminin son anlarında başındayızdır, kiminin ilk anlarında.” diyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, sadece gülümsemekle hastaların duasını alan, ulvi bir görevi icra ettiklerini vurguladı.

“Doğru iletişim sağlıkta şiddetin önüne geçecektir…”

Türkiye’nin her köşesinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının kimi kez hak etmedikleri davranışlara maruz kaldığına da değinen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, “Hasta ve çalışanlar arasındaki etkili ve doğru iletişim sağlıkta şiddetin önüne geçecektir. Hükümetimiz sağlıkta şiddeti önlemek adına yasal düzenlemeleri yapıyor. Ancak bizler de diğer taraftan kendi iletişimimizi gözden geçirip iletişim konusunda daha profesyonel olabilir miyiz? diye düşünmemiz gerekir.” dedi.

“Tüm kurumlar yeniden tek bir çatı altında toplandı…”

Bu yıl 14 Mart kutlamalarının farklı bir öneme sahip olduğunu, tüm kurumları yeniden tek bir çatı altında toplandıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Salnur, bu birlikteliğin 14 Mart Haftasının bayram olma özelliğini pekiştirdiğini söyledi.

Tıp Bayramı kutlama programında İl Sağlık Müdürü tarafından İzmir’den gönüllü olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da geçici olarak görev yapan hekimlere de teşekkür belgesi verildi.

Çiğli Bölge Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlker Kızıloğlu, 2 tanesi Habur Sınırında görev yapan askeri birliklere gönderilen çerçeveli ay yıldızı kromdan yapılmış Türk Bayrağı’nın üçüncüsünü günün anısına İl Sağlık Müdürü Salnur’a hediye etti.

Sağlık Müdürlüğü çalışanları Tıp Bayramını kutladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında düzenlediği 2. Program Sağlık Müdürlüğünün Konak’taki yeni binasında gerçekleştirildi.

Farklı yer ve binalarda görev yapan Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı kutlama programında İl Sağlık Müdürü Salnur, tüm çalışanlarla yakından ilgilenerek, 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik etti.
Program Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun sunduğu Müzik Dinletisi ile devam etti.

• 0W7A0022.JPG
  • 0W7A0101.JPG