Hastalarımızın ve çalışanlarımızın verileri artık daha güvende

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi , kişisel sağlık verileri başta olmak üzere tüm bilgilerin korunmasını sağlamak amacıyla kamu hastaneleri arasında bir ilke imza atarak “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasyon Programı” sürecini başlattı.

İZMİR’DE KAMU HASTANELERİ ARASINDA BİR İLK

Kamu hastaneleri arasında bir ilke imza atarak bu sertifikasyon sürecine başladıklarını ifade eden Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Oğuzhan ŞAHİN “ Bilginin çok hızlı bir şekilde arttığı ve yayılma gösterdiği , bireyleri ve toplumları giderek daha fazla etkilediği gözlenmektedir. Bilginin bu kontrolsüz etkinliğinin zararlı etkilerini minimize etmek için hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu nedenle tüm hastane yönetimimiz olarak bilgi güvenliği seviyesini en üst düzeyde tutmak istiyoruz. Kişisel hasta verilerini , hastanede üretilen her türlü bilginin gizliliğini, bütünlüğünü, ve ulaşılabilirliğini sağlamak ve korumak amacıyla bilgi güvenliği yönetim sistemini İzmir’de bulunan kamu hastaneleri arasında ilk defa belgelendirmek istiyoruz. İnşallah süreç sonunda bilgi güvenliği konusunda gerekli çalışmaları tamamlamış bir hastane olarak belgemizi de alacağız” dedi.

AMACIMIZ HASTALARIMIZIN VE ÇALIŞANLARIMIZIN BİLGİLERİNİ DAHA FAZLA KORUMAK

Bu sürece başlamakta ki amaçlarının hastaların ve çalışanların kişisel bilgilerini korumak olduğunu söyleyen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker KIZILOĞLU “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulama eğitiminde amaç, katılımcıları ISO 27001 uyumlu bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmak ve işletmek hususunda bilgilendirmektir. Biz hastane olarak tüm verilerimizin güvende ve bir bütün halinde saklanması için çalışıyoruz. İzmir’de hizmet veren dijital bir hastane olarak biliyoruz ki bilgi varlıklarınızı korumalı ve ilgili taraflara, özellikle de hastalarımıza güven vermemiz gerekmektedir. Bilgi güvenliğini kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve geliştirmek için, iş riski yaklaşımına dayalı tüm yönetim sisteminin bir parçasıdır.Bilgi teknolojilerinde etkinliğimiz her geçen gün artıyor. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Bu sertifikasyon programı ile İzmir’de hizmet veren kamu hastaneleri arasında bir ilke imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

İZMİR’DE SAĞLIK ALANINDA ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Günümüz Dünyasında Kurumların en önemli varlıklarından birisinin bilgi olduğunu dile getiren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker KIZILOĞLU “ISO/IEC 27001, Bilgi varlıklarınızı yönetmenize ve tehditlere karşı korumanızda etkili bir standart olarak ortaya çıkıyor. Biz bu sertifikasyon programı ile İzmir’de sağlık alanında öncü olmayı hedefliyoruz.” dedi.

• 0W7A7833.jpeg
  • Oğuzhan Şahin.jpeg