96 Yaşındaki hastamız kritik müdahale ile sağlığına kavuştu

Açıldığı günden bu yana İzmir’in sağlığında fark yaratan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi başarılı bir operasyona ev sahipliği yaptı. Evinde düşerek yaralanan 96 yaşındaki diyaliz hastası Halil ÇOLAKLAR , Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde gerçekleşen operasyon ile sağlığına kavuştu.

BÜYÜK BİR ACI ÇEKTİM

Evde tek başına olduğu sırada düşerek kalça eklemini kıran Halil ÇOLAKLAR, büyük bir acı çektiğini belirterek şunları söyledi “Evde yalnız başıma olduğum bir gün koltuğa oturmak için yerimden kalktım. Birden sendeledim ve yere düştüm. Sesimi duyurmak için çok uğraştım. Sağolsun yoldan geçen iki yabancı kişi yardımıma koştu. Diğer komşularımızın da yardımı ile yakınlarıma telefon ile ulaştılar. Kalça eklemimin kırıldığını hastanede öğrendim. Çok büyük acı çekiyordum. 112 ekipleri gelerek hastaneye sevkimi gerçekleştirdiler. Ayrıca böbreklerimden rahatsızım. Düzenli olarak diyalize giriyorum. Bu olay başıma gelmeden önce kendi ihtiyaçlarımı kendim gerçekleştirebiliyordum. Eşimi kaybetmeme rağmen kızım ve damadım bana çok yardımcı oluyorlar. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde hem böbreklerim kontrol altında tutuldu hem de ortopedi ameliyatım sorunsuz gerçekleşti. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

MODERN BİR SAĞLIK HİZMETİ ALIYORUZ

Babasının evde kaza yaptığı bilgisini alan kızı Feride ÇOLAKLAR , hemen eve koştuğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti “Babam kendi işini kendisi görebiliyordu. Komuşumuzun telefonu ile hemen eve koştuk geldik. Ambulans ile sevki gerçekleşti. Yaşadığı acıyı gayet iyi anlayabiliyordum. Aynı şekilde anneminde böyle bir yaralanması olmuştu. Böbrek hastası olması nedeniyle hemen diyalize alındı ve daha sonra ortopedi ameliyatı gerçekleşti. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi modern bir sağlık kuruluşu. Eski hastaneler ile kıyaslanamaz bile. Buradan almış olduğumuz sağlık hizmetinden çok memnun kaldık.”

HASTAMIZIN DURUMU KRİTİKTİ

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Asım TAYMAZ , başarılı bir operasyon gerçekleştirerek hastalarını ayağa kaldırdıklarını belirterek “ Hastanemize düşme sonucu başvuran hastamızda kalça ekleminde kırık tespit ettik. Hastamız ayrıca diyaliz tedavisi de görüyordu. Bu açıdan böbreklerini düşünmeli , uygun diyaliz planlaması ile cerrahi operasyonunu gerçekleştirmeliydik. Nefroloji uzmanımız ile değerlendirmeleri yaptık. Risklerimiz büyük olmasına rağmen operasyonu başarı ile tamamladık. Hastamızı sağlığına kavuşturmak bizim için gurur verici.” dedi.

• 0W7A9448.jpeg
  • 0W7A9430.jpeg