Minik Kalplerin Yaşama Tutunması En Büyük Mutluluğumuz
24 Aralık 2018

YOĞUN BAKIM GİBİ SOĞUK VE ÜRPERTİCİ BİR YERİ MERHAMET VE İÇTENLİKLE DONATTILAR

İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yüksek kalite standartlarında hizmet vermeye devam ediyor. Nurile ve Servet LAÇİNKAYA çiftinin bebekleri doğumdan hemen sonra rahatsızlandı. Hızlı bir şekilde Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılan Tuğrul bebek için zamana karşı bir yarış başladı. Bu süreçte tüm yoğun bakım ekibi ailenin ve bebeklerinin yanındaydı.

BİZİM İÇİN ÇOK AĞIR BİR SÜREÇTİ

Bebeğin annesi Nurile LAÇİNKAYA bebeklerinde sıkıntı olduğunu söylediklerinde çok korktuğunu belirterek “Normal bir gebelik yaşadım. Doğduğunda herhangi bir sıkıntısı yoktu. Daha sonra ameliyathaneden odama çıktığımda bebeğimi göremedim. Yoğun bakıma alındığını söylediler. Çok korktum. Eşim bebeğimizin yanına gitti. Benim tedavilerim devam ettiği için odamda kaldım. Hayatımda bu kadar endişelendiğimi hatırlamıyorum. Oğlumu küvezde görmek tarif edilemez bir his yaşatıyor insana. 5 gün boyunca doktorlarımız bebeğimi yakından takip ettiler. Tüm tetkikleri yapıldı ve tedavisi düzenlendi. İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bu konuda örnek bir sağlık kuruluşu benim için.Allah hepsinden razı olsun” dedi.

BEBEĞİMİZİ BU HALDE GÖRDÜKÇE YÜREĞİMİZ PARÇALANIYORDU

Normal bir şekilde doğmasına rağmen bebeklerinin nöbet geçirmeye başladığını belirten baba Servet LAÇİNKAYA “Canımızın bir parçasını büyük bir mutlulukla beklerken bu rahatsızlık başımıza geldi. Geçirdiği nöbetleri gördükçe içimiz parçalanıyordu.Yenidoğan servisinde görevli tüm çalışanlar bebeğimiz ile bu süreçte yakından ilgilendiler. Açıkçası böyle bir ilgi beklemiyordum. Eskiden filmlerde izlediğimiz sahnelerde olduğu gibi her branştan doktorlar bebeğim ile ilgilenmek için adeta seferber olmuşlardı. Tüm durumları en ince ayrıntısına kadar bizimle paylaşıyorlardı.Bebeğim çok şükür taburcu oldu. Bu kritik süreçte bizlerin daima yanında yer alan tüm çalışanlara binlerce kez teşekkür ederim. Onlara minnet borçluyum. Yoğun bakım gibi soğuk, ürpertici ve hasta yakınları için gergin olan bir yer bu kadar mı içtenlikle, sıcaklıkla, merhametle donatılır? Sağlık sistemimizin bu aşamaya gelmesi açıkçası ülkemiz adına gurur verici bir durum” dedi.

İNANILMAZ BİR YAŞAMA TUTUNMA AZMİ SERGİLEDİ

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde görevli Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür OLUKMAN Nurile ve Servet LAÇİNKAYA çiftinin bebeklerinin yoğun bakıma solunum sıkıntısı ile geldiğini belirterek “Üniteye kabulünde ağır solunum sıkıntısı bulguları taşıyan bebek, uyguladığımız destek tedaviye kısa süre içerisinde yanıt verdi. Bu ana kadar bizler için oldukça yüz güldürücü bir vaka iken, yaşamının üçüncü gününden sonra epileptik nöbet geçirmeye başladı. Çocuk nöroloji ile yapılan konsültasyonlar doğrultusunda yenidoğan döneminde olabilecek tüm epileptik nöbet nedenlerine yönelik gereken tetkikleri alınıp, tedavileri düzenlendi. Bebek Tuğrul LAÇİNKAYA kliniğe yattığı günden itibaren özel bir hasta oldu. Öyle ki; yaşadığı her olumsuzluğa rağmen inanılmaz bir yaşama tutunma azmi sergiledi.” dedi.

MİNİK KALPLERİN YAŞAMA TUTUNMASI EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ

Konusunda uzman bir ekiple İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde görev yaptıklarını belirten Doç. Dr. Özgür OLUKMAN “Bebek Tuğrul LAÇİNKAYA’nın tedaviye olumlu yanıt vermesi mesleğimize olan inancımızı, saygımızı ve bağlılığımızı perçinledi. Minik kalplerin yaşama tutunmaları için verdiğimiz emeğin karşılık bulması tarif edilemez bir duygu. Bizler bir kamu hastanesi olarak gerçekten nitelikli ve yüksek kalite standartlarında hizmet sunuyoruz. Bence bir hekim için bundan daha güzel bir motivasyon kaynağı olamaz. Bende aileye bizlere duydukları güven  nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

• 0W7A8660.jpeg
  • 0W7A8691.jpeg