1. Hemşirelik Sempozyumu Tamamlandı

SAĞLIK EKİBİNİN ÖNEMLİ BİR GÜCÜ: HEMŞİRELİK

Açıldığı tarihten bu yana İzmir’in sağlığında önemli bir yer edinen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi , 1. Hemşirelik Sempozyumuna ev sahipliği yaptı. “Sağlık ekibinin önemli bir gücü : Hemşire” temasına sahip olan sempozyum bir çok meslek profesyonelini bir araya getirdi.

HEMŞİRELİK İNSAN SEVGİSİYLE DOLU KUTSAL VE ONURLU BİR MESLEK

Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker KIZILOĞLU “ Hemşireler  günü; Florence Nightingale'in  doğum günü olan 12 Mayıs, 1954 yılından bu yana tüm dünyada,  ülkemizde ise  1964 yılında  kutlanmaya  başlamıştır. Hemşirelik  tarihi ;  çok  eskilere  dayanan, kadının şifa verici rolü ile başlar. Ancak modern  anlamdaki hemşireliğin Kırım Savaşı yıllarında, Florence Nightingale ile başladığı kabul edilmektedir. Türkiye, Kırım Savaşı sırasında dünyaca ünlü  bir hemşire liderin Üsküdar Selimiye Kışlasında verdiği hizmetlerle, hemşirelik  mesleğinin  doğuşuna tanık  olmuş bir ülkedir. Tarihin en kanlı savaşlarından birinde, Çanakkale'de kahraman askerlerimizin yanında görev yapan ilk Türk Hemşiresi Safiye Hüseyin ELBİ’dir. 1912 yılında açılan hemşirelik kursundan ilk mezun olan hemşireler içinde yer alan Safiye Hüseyin, yaptığı hizmetler ve gösterdiği üstün çabası ile Türkiye’nin ilk hemşiresi olarak anılmaktadır.  Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.” dedi.

SAĞLIK EKİBİNİN ÖNEMLİ BİR GÜCÜ: HEMŞİRELİK

Hemşirelerin sağlık ekibinin önemli bir gücü olduğuna vurgu yapan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Nurdan ÇAMLIBEL gerçekleşen sempozyumun önemli olduğunu belirterek şunları söyledi “Hemşirelik odak noktası insan ve insan hayatı olan sürekli öğrenen, kendini yenileyen, gelişen devinimi yüksek bir meslektir.Bu noktadan hareket ile “Sağlık Ekibinin Önemli Bir Gücü Hemşire” temalı sempozyumumuz da hemşirelik mesleğinin sağlık hizmetleri içerisindeki rolünü, mesleğin temelini oluşturan bakımın dayandığı bilimsel gerçekleri ortaya koymayı amaçladık.” dedi.

YILIN HEMŞİRESİNE ÖDÜL VERİLDİ

Düzenlenen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 1. Hemşirelik Sempozyumunda ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hemşiresi seçilen Zarife ERKNA’a da ödül verildi. Meslek hayatında 40. Yılını dolduran Zarife ERKAN “40 yıldır her gün iyi ki hemşire olmuşum diyorum. Mesleğimi gerçekten severek yapıyorum. Bir daha dünyaya gelsen mesleğinin ne olmasını istersin diye sorsalar ,yine hemşire olmak isterim diye yanıtlarım. Hemşirenin diğer adı insanı sevmektir. Bütün hemşire arkadaşlarıma vermek istediğim mesaj ; Mesleğinizi sevdiğiniz sürece başarıya gider ,daha başarılı olursunuz.” dedi. Yılın hemşiresine ödül veren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker KIZILOĞLU “           Özveriyle  hizmet  veren bütün  meslek mensuplarıma teşekkürlerimi  sunuyorum. 12 Mayıs Hemşireler  gününü  kutluyor, meslek  hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

• 0W7A4463.jpeg
  • 0W7A4441.jpeg