İşitme engelli hastalarımız ile doğru iletişim kuruyoruz

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi çalışanları, işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla işaret dili eğitimi aldı. 3 ay ve 120 süren işaret dili eğitim programına toplam 20 hastane çalışanı katıldı.

DOĞRU İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne işitme engelli bireylerin başvurması durumunda, hastalıklarını anlayabilmenin çok önemli olduğunu ifade eden Başhekim Yardımcısı Uzm. Diş Hekimi Dr. Akın COŞKUN “ Hastanemizi başvuran engelli vatandaşlarımız ile iletişim sağlamamız uygun tedaviyi sağlamak için hayati önem arz ediyor. Çalışanlarımızın engelli vatandaşlarımız ile doğru iletişim kurabilmesi çok önemli. 3 ay süren ve toplamda 120 saat olarak planlanan işaret dili eğitim programı ile iletişim engellerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İzmir’in Kuzey bölgesine hizmet veren büyük bir hastaneyiz. Başvuran tüm hastalarımız ile ilgilenmek, onlara tedavi etmek birinci önceliğimiz. Farkındalık bizi her zaman ileriye taşır. Amacımız tüm vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetini ulaştırmaktır.” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ RAHAT İFADE EDEBİLMELİ

İşaret dili eğitiminin özellikle hastanede önemli olduğunu vurgulayan Çiğli Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Sevim Bilici TÜRK “ Engelli vatandaşlarımız sağlık hizmeti alırken doğru iletişim kuramıyor. Sağlık çalışanlarının bu eğitimi özellikle alması gerekli. Acil bir durumda engelli hastalar sıkıntı yaşayabilir. Bu eğitim ile bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal bir hakkı olan sağlık hizmetini doğru bir şekilde alması bu açıdan çok önemli. Bu konuda bize her türlü desteği sağlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yöneticilerine ayrıca teşekkür ederim. Bu farkındalığın oluşmasında katkıları çok büyük. Bu eğitim programını Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde uygulamaya devam edeceğiz. İşitme engellilerin sesi olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

ACİL DURUMLARDA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

İşitme engelli hastaların bir çoğunun dudak okuyabildiğini ve durumu anlayabildiklerini söyleyen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Diş Hekimi Dr. Akın COŞKUN “ Sağlık çalışanı arkadaşlarımız işitme engelli hastalarımız ile başarılı iletişim kurulursa uygulanan tedavinin başarısının artacağını bilmelidir. Sağlık çalışanlarımız
bazı işitme engelli vatandaşlarımızın açık bir şekilde konuşabildiğini unutmamalıdır. "Hasta", "acıyor" ve "yardım" gibi işaret dilinin basit sözcüklerini bilinmesi bile fark oluşturacaktır. Yapılacak tüm tıbbi müdahalelerin açıkça ve ayrıntısıyla anlatıldığından emin olunmalıdır. Bu eğitimler sayesinde engelli vatandaşlarımız kendilerini daha rahat ifade edebileceklerdir.” dedi.

• 0W7A7870.JPG
  • POSTA+İZMİR+EGE_20180611_3-2.jpeg