COVID 19 Enfeksiyonu Yaşlı Genç Ayırt Etmiyor
15 Mayıs 2020

51 yaşındaki Osman Şekerci, COVID 19’un etkilerini en ağır şekilde yaşayanlardan birisi. Şekerci, İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde görevli doktor ve sağlık çalışanlarının büyük çalışması ile hayata tutunmayı başardı.

Yirmi yıldır kronik astım ile mücadele eden Osman Şekerci (51), COVID 19 hastalığına yakalandı. Boğaz ve baş ağrısı şikayeti ile başlayan süreçte, İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucu COVID 19 hastalığına yakalandığını öğrenen Şekerci, durumunun gittikçe kötüleşmesi ile beraber yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verdi.

BİR AY YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE OLARAK KALDI

Yaşadığı sürecin oldukça zorlu olduğunu belirten hasta Osman Şekerci (51) “Boğaz ve baş ağrılarım şiddetlendiğinde İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne başvurdum. Burada yapılan tetkikler sonucunda COVID 19 pozitif olduğumu öğrendim. Doktorlar hemen ilaç tedavisine başladılar. Bilinç kaybı yaşamaya başladım. En büyük korkum, bu hastalığı aileme bulaştırmış olabileceğimdi. Küçük kızımda boğaz ağrıları başladığında hemen tetkikler yapıldı. Çok şükür COVID 19 olmadığı anlaşıldı” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR

Yoğun bakımda gördüğü tedavi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Osman Şekerci “Onlar bizden daha büyük risk altındalar. Sabahtan akşama kadar virüsle mücadele ediyorlar.Kendimden daha çok onları düşünüyorum. Tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim. Hayatlarını bizler için tehlikeye atıp tedavimizi yapıyorlar” dedi.

KIZLARIMDAN AYRI OLARAK GÖREVİMİ YAPIYORUM

Salgınla mücadelede en ön safta görev alan hemşire Şerife Kürkçü, yoğun bakımda hastaları kurtarmak için çalıştıklarını belirterek “ Salgının başlaması ile COVID 19 yoğun bakımında görev almaya başladım. Çalıştığım yoğun bakım servisine sadece pozitif hastalara geliyor. Hastalarımız bizi bu koruyucu kıyafetler ile görünce korkuya kapılıyorlar ve yaşadıkları süreç ile ilgili büyük bir endişe içinde oluyorlar. Koruyucu kıyafetlerimizin başta onların sağlıkları için olduğunu hastalarımıza anlatıyoruz. Yoğun bakım servisimizde kahvaltısından, tedavisine kadar tüm profesyonel hemşirelik hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İki kızımla salgının başlamasından bu yana hiç yüz yüze görüşemedim. Ailem büyük bir korku yaşıyor. Ama ben mesleğimin gerektiği profesyonel hizmeti yerine getirmek için buradayım. Hastalarımızın sağlığına kavuştuğunu görmek en büyük mutluluk kaynağımız” dedi.

EK HASTALIK OLMASI TABLOYU AĞIRLAŞTIRIYOR

Hasta Osman Şekerci’nin tedavisini yolun bakımda üstlenen Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayçin SICAKKAN PAMUKÇU, hastalarda ek bir durum söz konusu olduğunda COVID 19 enfeksiyonunun ağır seyrettiğini belirterek “ Hastamızın solunum sıkıntısı giderek artmaya başladı. Üçüncü gün entübe etmeye karar verdik. 51 yaşında bir hasta olduğu için ayrıca bir önem göstermek zorundaydık. Uyguladığımız tedavilere ilk başlarda cevap vermedi. Bir ay yoğun bakımda entübe olarak tedavisini düzenledik. Yirmi yıldır kronik astım hastası olduğu için tablonun bu kadar ağır yaşandığını düşünüyoruz” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE BÜYÜK ÖNLEMLER ALDIK

Sağlık Bakanlığı tarafından büyük önlemler alınarak salgınla mücadele ettiklerini söyleyen Dr. Ayçin SICAKKAN PAMUKÇU “Ekipman ve malzeme sıkıntısı hiç yaşamadık. Hastanemizde bu konuda çok rahattık. Gereken her şeye gerek hastane yönetimi, gerekse de ekip arkadaşlarımız ile büyük bir uyum içinde gerçekleştirdik. Hasta yakınlarını haftada üç defa arayarak, hastaları hakkında detaylı bilgileri paylaştık. Bildiğiniz gibi yoğun bakım ziyaretleri bu dönemde yapılamıyor. Bizler hastalarımızın en zor anında, yakınlarından bekledikleri sevgi ve şefkati onlara verdik. Aldığımız önlemler neticesinde başarıya ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

İKİ YAŞINDAKİ OĞLUM NÖBETLERE GİTMEMİ İSTEMİYORDU

İki yaşında bir oğlu olduğunu ve bu salgın sürecinde ona bulaştırmaktan çok korktuğunu belirten Dr. Ayçin SICAKKAN PAMUKÇU “Eşim ve ben bu durumdan çok endişeliydik. Kendi evimizde de ekstra önlemler aldık.Oğlum nöbete gitmemi hiç istemiyordu. Eve geldiğimde onunla çok yakınlaşamıyorduk. Tabii küçük olduğu için durumu anlayamıyordu. Benden ilgi bekliyordu.Ayrıca Nisan ayında ateşli bir hastalık geçirdi. COVID 19 olabileceğinden çok korktum. Ama kısa sürede toparladı. Muhtemelen başka bir hastalık geçirdi bu dönemde. Bu salgın süreci benim için çok stresliydi. Umuyorum bu süreci ülke olarak beraber atlatacağız.” dedi.

  • Dr. Ayçin SICAKKAN PAMUKÇU 01.jpg
  • Hasta Osman Şekerci 01.jpg
  • Yopun Bakım Ekibi.jpg
  • Dr. Ayçin SICAKKAN PAMUKÇU.jpg
  • Hemşire Şerife Kürkçü.jpg
  • Hemşire Şerife Kürkçü 01.jpg
  • Hasta Osman Şekerci.jpg