Ayaktan Kemoterapi Ünitemiz Hizmete Girdi
14 Aralık 2020

Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayaktan kemoterapi ünitesi hastaların hizmetine açıldı.Kanser, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kardiyovasküler hastalıklardan sonra gelen ölüm nedenleri arasında ikinci sıradadır.2030 yılına kadar her yıl 22 milyon yeni vaka ortaya çıkacağı, 2008 verilerine göre yeni vakaların % 75 artacağı tahmin edilmektedir.Bu kapsamda, kanser tedavisi gören hastalar gerekli izolasyon önlemleri alınarak söz konusu klinikte onkoloji tedavi hizmetlerine devam edilebilecektir.

KANSER HASTALARIMIZI SALGIN DÖNEMİNDE TEDAVİSİZ BIRAKMIYORUZ
Onkoloji bölümünde kolon, rektum, mide başta olmak üzere diğer kanser türlerine yönelik tedaviler yaptıklarını belirten İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat AKYOL “Sistem tümörleri, meme kanseri, akciğer kanseri ve diğer kanser türlerinin tedavisinde, kemoterapi ve akılcı ilaç uygulamalarını ünitemizde yapmaya başladık.Ekibimiz, pandemi döneminde kanser hastalarının mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını sürdürüyor.Bu zor zamanlarda onların yanında olarak gerekli tedavilerini yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

KAMU HASTANELERİ İÇİNDE BÖLGEDE BİR İLK
Hastane olarak açıldığı günden bu yana Izmir’in Kuzeybatı bölgesinde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Hematoloji Uzmanı Dr. Fatoş Dilan ATİLLA “Bölgede kamu hastaneleri içinde ilk olan kemoterapi merkezimizin açılmasıyla birlikte hematolojik ve onkolojik kanser tanısıyla kemoterapi alan vatandaşlarımıza hizmet verebileceğiz. Hematoloji bölümümüz iyi huylu ve kötü huylu kan hastalıklarıyla ilgilenir.Artık hastanemizde kan hastalıkları teşhis edilebilecek ve hematolojik kanserler tedavi edilebilecektir” dedi.

HASTALARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Yeni açılan kemoterapi ünitesi ile beraber bölgede büyük bir ihtiyacı karşıladıklarını belirten Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim vekili Op. Dr. Teoman ŞEN “Bakırçay Üniversitesi ile imzalanan birlikte kullanım protokolü ile, hastanemizde ilk defa ayaktan kemoterapi hizmeti vermeye başladık.COVID 19 salgını ile mücadele ettiğimiz bu günlerde kanser hastalarımızı tedavisiz bırakmadık.Bu kapsamda hizmete açtığımız ayaktan kemoterapi ünitesi ile kanser hastalarını, diğer hastalardan ayırarak, farklı bir giriş noktasından hastanemize alıyoruz.Bu salgın döneminde onlara doğru ve güvenilir tedaviler uygulamak için ekibimizle beraber çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

• Kemoterapi Ünitesi 02.jpg
  • Kemoterapi Ünitesi 01.jpg