10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

T.C Sağlık Bakanlığı İzmir İl  Sağlık Müdürlüğü’ne Bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çalışanları Cumhuriyet´imizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü Özlem, Saygı ve Şükran İle Andı…   .

Hastane A Kapısı önünde gerçekleşen törene çok sayıda hastane çalışanı ,Çiğli Bölge Eğitim Hastane’si Minikçe Kreş ve Gündüz Bakımevi çocukları  hasta ve hasta yakınları ile birlikte diğer vatandaşlar katıldı.

Tören; Hastane Yöneticisi Başhekim Op.Dr.İlker Kızıloğlu’nun yaptığı anlamlı konuşma ile başladı.  Kızıloğlu konuşmasında;  “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, büyük bir inançla bize emanet ettikleri güzel vatanımızı yükseltebilmek için çağdaşlık yolundan ayrılmayacağız. Atatürk’ün, emek verdiği yolda, hiç durmadan yürümek, inkilaplarını sonsuza dek yaşatmak yegane görevimizdir.

Cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk sağlık alanındaki çalışmaları hem arttırmış hem de hızlandırmıştır. Atatürk ile birlikte sağlık hizmetlerinin, ilk defa bakanlık düzeyinde işlevsellik kazanması , ülkemiz için yepyeni bir durumdur. Atatürk’ün sağlık anlayışı gerek içerik ve kapsamı , gerek yönetimi , gerekse de uygulamasıyla Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Atatürk’ün anlatımıyla sağlık bir “değerdir”. İnsan sağlığının “etik” bir değer olarak ele alınması aynı zamanda, onun bir amaç olarak görülmesi anlamına da gelmektedir. Sağlık ve tıp alanında gerçekleştirilen yenilikler sayesinde Türkiye bugün, bir çok dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı modern sağlık sistemine kavuşmuştur.
Vatan sevgisiyle yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk'ü , vefatının 79'uncu yılında büyük bir özlemle anıyoruz.” dedi.

Kızıloğlunun Yaptığı konuşmanın ardından atamızın hayata gözlerini kapamış olduğu Saat 09.05 te siren sesleri ile birlikte bir dakikalık saygı duruşu ve  ardından  istiklal marşı okundu.
Atayı anma törenine elinde türk bayrakları ve atatürk posterleri ile katılan Hastane  Minikçe Kreş ve Gündüz Bakımevi çocukları   “Atatürk Sevgisi”şiir’i ve “Atatürk Ömedi “ marşını söyledi. Alkışlar eşliğinde   taktir toplayan minikçe çocukları , katılımcılarıda hüzünle karışık gülümseyen yüz ifadesi bırakırken tören sona erdi.

• IMG_9145.jpeg
  • IMG_9162.jpeg