İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde KBRN Tatbikatı Gerçekleştirildi
12 Ekim 2023

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 11 Ekim 2023 tarihinde Hastane Afet Planı kapsamında bir Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı gerçekleştirdi. Masa başında ve acil serviste olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen tatbikatın ilk aşamasında, organize sanayi bölgesinde meydana gelen organik fosfat zehirlenmesine ilişkin senaryo ele alındı.

Bu senaryo kapsamında, hastanenin Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) müdahale ekibinin organizasyonu ve koordinasyonu değerlendirildi. Acil servisteki aşamada, senaryo gereği organize sanayi bölgesinden hastaneye gelen hastalara ilk müdahale yapıldı.

Bu aşamada, hastanenin Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) müdahale ekipmanlarının ve prosedürlerinin etkinliği test edildi.

Tatbikat, hastanenin Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) müdahale kapasitesini değerlendirmek ve olası bir afet durumunda etkin bir şekilde müdahale edebilmek için gerçekleştirildi.

• CYH_4009.jpg
  • CYH_4022.jpg