87 Yaşındaki Ayhan Teyze Doktorların Erken Müdahalesi İle Sağlığına Kavuştu
23 Kasım 2023

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü, Doç. Dr. Ferit ÇELİK liderliğinde, hastanede uygulanmaya sadece üç ay önce başlatılan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) işleminin 100. başarılı uygulaması ile dikkat çekici bir başarıya imza attı.

SAFRA TAŞININ KANALA DÜŞMESİ HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR

ERCP işleminin başarısının, hastanenin ileri düzeyde ve etkili sağlık çözümleri sunma taahhüdünün önemli bir ilerlemesini temsil ettiğini belirten Doç. Dr. Ferit ÇELİK “87 yaşındaki Ayhan YOLDAŞ, hastanemize kusma şikayetiyle başvurduğunda, yaşına rağmen sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye kararlı bir duruş sergiliyordu. İlk muayene sonrasında, yapılan detaylı incelemeler neticesinde safra kesesinde çamur birikimi tespit edildi.Ayhan Teyze'nin yaşadığı iltihaplı durum, titiz çalışmalarımız sonucunda ortadan kalktı. Ancak, safra taşının kanala düşmesi hayati bir tehlike oluşturuyordu. Bu noktada, hızlı bir kararla hasta ameliyata alındı.”

HASTALAR DAHA HIZLI İYİLEŞME SÜRECİNE SAHİP OLABİLİYOR

Gastroenteroloji Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. Ferit ÇELİK, üç ay önce hizmete açılan ERCP ünitesi hakkında düşüncelerini paylaşarak, "ERCP ünitesi sayesinde hastalarımız artık diğer hastanelere yönlendirilme ihtiyacı hissetmiyor, doğru tanı ve tedaviyi burada hızlı bir şekilde alıyorlar.ERCP işlemi, sadece dış yönlendirmelerin zahmetini ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda erken müdahale ve başarılı tedavi şansını artırıyor.Hastalar, ERCP ünitesinin yetenekleri sayesinde daha hızlı bir iyileşme sürecine sahip olabiliyor.ERCP, hasta için genellikle birkaç saat süren basit bir işlemdir ve genellikle hastanın günlük yaşantısını etkilemez. İşlem sonrasında doktorlar, elde ettikleri bilgileri değerlendirir ve hastalarına uygun tedavi planını açıklarlar. Kısa zamanda 100 hastayı tedavi edebilmek, hastanemizin yenilikçiliğe olan bağlılığını vurgulamanın yanı sıra bölgedeki gastroenteroloji bakımına daha parlak ve etkili bir gelecek vaat ediyor.”

HAYATIM KURTULDU SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

İzmir'de yaşayan 87 yaşındaki Ayhan YOLDAŞ, başlangıçta hafife aldığı ağrıları giderek şiddetlenince acilen hastaneye kaldırıldığını belirterek “Hastaneye kusma şikayetiyle gelmiştim. Sağ olsunlar, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız hemen harekete geçti. İncelemeler sonucunda safra kesemde çamur olduğunu öğrendik. Zorlu bir süreç olsa da, iltihaplarımıza çözüm buldular. Sonra ameliyat olmam gerektiğini söylediler, çünkü safra taşım kanala düşmüş ve büyük bir tehlike arz ediyordu. Doktorlarıma ve tüm sağlık ekibime minnettarım. Hayatım kurtuldu, sağlığıma kavuştum.”

• Oglu-Erol-Yoldas---Hasta-Ayhan-Yoldas.jpg
  • Hasta-Ayhan-Yoldas.jpg