3. Hemşirelik Sempozyumu Düzenlendi
20 Mayıs 2022

İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Sempozyumu, geniş bir katılımla tamamlandı. İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen sempozyuma Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin ERBAYCU, Bakırçay Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan KILIÇ AKÇA, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Engin AKÇAR, hekimler ve hemşireler katıldı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı, Çello Grup Şefi Fazıl Hakan GÜRKAN'ın viyolonsel dinletisiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi ÇINAR "12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında bu sempozyumu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bakımında Hemşirenin Liderliği temasıyla gerçekleştirdiğimiz sempozyumun, hemşirelerimize aynı zamanda da mesleğimize katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

PANDEMİ İLE MÜCADELEDE GÜVENİN ADI OLDULAR

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İlker KIZILOĞLU, hemşirelerin sağlık ekibinin vazgeçilmez bir üyesi olarak ön safta yerini aldığını ve insan hayatını kurtarmak ve sağlığını sürdürmek için büyük mücadeleler verdiğini belirtti. Hemşirelerin verdikleri mücadele ile birçok hastanın hayata döndüğünü belirten Başhekim Dr. Öğr. Üyesi İlker KIZILOĞLU, pandemi ile mücadelenin kahramanları olan hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutluyorum dedi.

HEMŞİRELİK MESLEĞİ EVRENSELDİR

Sempozyuma katılan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Engin AKÇAR, zor bir salgın dönemini geride bıraktıklarını belirterek, "Hemşireliğe yeni bir bakış açısı kazandırmak, hemşirelik mesleğinin evrenselliğine ve insan sağlığına benzersiz katkılarını anlatmak için hazırlamış olduğunuz sempozyum programına katılmaktan çok büyük bir gurur duydum" dedi.

ÜNİVERSİTE OLARAK HEMŞİRELİK MESLEĞİNE KATKI SUNUYORUZ

Ülkemizde hemşirelerin sağlık profesyonelleri içerisinde ki etkisini ve değerini görünür kılmanın önemli olduğunu söyleyen İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ, "Üniversite olarak hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki birçok sorunu eğitimle aşabiliriz" dedi.

ANI YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen ve sağlık çalışanları arasında etkileşimin artmasını hedefleyen "Hemşirelikte İz Bırakan Anılar" yarışmasının kazananları sempozyumda ödüllerini aldı. Hemşire Ayşe Nur OKTAY ve Gönül ÖZMEN'in birincilik ödülünü paylaştığı yarışmada, Seçil Semra EMRE üçüncülük ödülünü aldı.

Prof. Dr. Şeyda SEREN İNTEPELER, Uzm. Hemş. Gülnur GÜL, Hemşire Janset KANDEMİR, İntörn Hemşire Mercan Ceyla POLAT'ın sunumlarıyla devam eden sempozyum programı, hastanemizde Biyolog olarak görev yapan Sultan Parlak BATKI ve eşi Emrah BATKI'nın sunmuş olduğu müzik dinletisiyle sona erdi.

• CYH_5839.jpg
  • CYH_5852.jpg