15 yaşındaki Aleyna'nın safra kesesinden 16 mm taş çıktı
23 Ekim 2018

15 YAŞINDA SAFRA KESESİ AMELİYATI OLDU SAĞLIĞINA KAVUŞTU

 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde görevli Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Nihan MALBORA, başarılı bir operasyona imza attı. Çocuklarda çok az rastlanan safra kesesi taşını tespit eden Op. Dr. Nihan MALBORA, 15 yaşındaki hastası Aleyna ÇETİNARSLAN’ı laparoskopik cerrahi ile tedavi etti.
 
Açıldığı günden bu yana İzmir’in sağlığında önemli bir yer tutan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bu kez çocuklarda çok az karşılaşılan bir cerrahi operasyona ev sahipliği yaptı. 15 yaşında geçmeyen karın ağrıları ile hastaneye başvuran Aleyna ÇETİNARSLAN’nın safra kesesinde 16mm taş tespit edildi.
 
Hastanın annesi Aynur ÇETİNARSLAN (36)  “Kızımın okulundan arayıp karın ağrısı şikayetinin olduğunu söylediler. Bu şekilde Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne geldik. Yapılan ultrasondan sonra safra kesesinde taş olduğunu gördüler. Doktorumuz çocuklarda az karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. Bu şekilde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Nihan MALBORA ile tanışma fırsatımız oldu. “ dedi. Annesinin söylediklerine katılan hasta Aleyna ÇETİN ARSLAN “ Ameliyat öncesi çok heyecanlıydım ve korkuyordum. Ama ameliyat sonrası hiç şikayetim kalmadı. “ dedi.
 
DOKTORUN RESİM TABLOSUNU YAPARAK TEŞEKKÜR ETTİ
 
Aynur ÇETİNARSLAN "Doktorumuz ile iletişimimiz hep devam etti. Sıcakkanlılığı ve pozitif enerjisiyle bizim hep yanımızda oldu. Bende ona teşekkür etmek için resim tablosunu yaptım. Kızım onun sayesinde sağlığına kavuştu. Böylesine modern bir hastaneyi İzmir’e kazandırdığı için başta Sağlık Bakanlığı’na ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
 
ÇOCUKLARDA ÇOK AZ KARŞILAŞILAN BİR DURUM
 
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Nihan MALBORA “ Safra kesesinde taş olması durumunu küçük yaştaki hastalarımızda genelde görmüyoruz. Genelde orta yaş üstü hastalarımızda beslenme ile ilişkili olarak karşımıza çıkan bir sağlık sorunu olduğunu biliyoruz. Çocuk hastalarımızda eğer görülürse altta yatan bir kan hastalığından şüpheleniyoruz. Hücre yapısında bir bozukluk var mı diye mutlaka araştırılması gerekiyor. Hastamızın kan testleri yapıldıktan sonra böyle bir durum olmadığını anladık. Bundan sonra tek yapmamız gereken safra kesesinde bulunan taşı almaktı. Normalde 10mm büyüklüğünde olan taşların hemen alınması gerekiyor. Aleyna bize başvurduğunda safra kesesinde bulunan taş 16mm büyüklüğe ulaşmıştı. Bu durum safra kesesinin tıkanmasına ve yırtılarak karın içi boşluğa dökülmesine neden olabilirdi. Hematolojik bir hastalığının olmaması işimizi kolaylaştırdı. Laparoskopik olarak gerçekleştirdiğimiz operasyon ile Aleyna eski sağlığına kavuştu ve karın ağrıları bitti. Yara izi kalmaması, ameliyat sonrası hastanın konforu açısından laparoskopinin avantajı tartışılmaz. Hastamızı ertesi gün taburcu ederek evine gönderdik.” dedi.

  • IMG_0276.JPG
  • IMG_0287.JPG
  • IMG_0268.JPG