Ulusal Akreditasyon Sistemi Bilgilendirme Toplantıları’nın üçüncüsü 28 Aralık 2016 tarihinde İzmir ilinde Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonu ile bölgede yer alan kamu, üniversite ve özel sağlık kurumlarından yöneticiler ve kalite direktörlerinin katılımıyla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Prof.Dr. Nazif Erkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nün toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken "Sekiz ay önce faaliyete başlayan yeni ve dinamik bir hastane olarak tüm gücümüzü ve performansımızı bu yönde kullanmayı istiyoruz.
Akreditasyon yolunda bizlere kılavuzluk yapan değerli hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.
Kalite kriterleri açısından Kuzey Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Sağlık Tesisleri arasındaki farkları genel bir bakış açısıyla anlatan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Biz İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği olarak özellikle kayıt konusunu çok önemsiyoruz bunun için yaptığımız her işi kayıt altına almak bizim için önemli. Kâğıtlardan dijital ortama geçmeye çalışıyoruz, yaptığımız işi kayıt altına alırsak bunu veri haline getirebiliriz. Veriler bizi bilgi oluşturma yolunda ilerletiyor ve eğer bilgiye de ulaşabilirsek Genel Sekreterlik olarak iyileştirme stratejilerini oluşturabiliriz. Kaliteye bakış açımız bu şekildedir. Aynı zamanda HIMSS sürecinde ilerliyoruz. HİMSS 6 sertifikası alan iki tane hastanemiz var ve sırada olan hastanelerimizde şu an hazırlık aşamasında. Kalite bir ekip işi olduğu için bu toplantı çok önemlidir. Buraya farklı illerden gelen arkadaşlar değerli bilgilerle görev yerlerine dönecekler. Herkes için verimli bir toplantı olmasını diliyor ve ekipte olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
TÜSKA Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ yaptığı konuşmasında; TÜSKA’nın kuruluş amacı, bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler ile bundan sonraki yol haritası hakkında katılımcıları bilgilendirerek, sağlıkta akreditasyon ile asıl hedefin ulusal çapta sağlıkta kalite kültüründe sürekli iyileşmeyi odaklayan bir değişimi yakalamak olduğunu anlatarak yararlı bir toplantı olmasını ümit ettiğini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Enstitü Uzmanlarınca Dünya’da ve Türkiye’de Akreditasyon, Hastane Akreditasyon Programı, Sağlıkta Kalite Standartları, Denetçi Eğitim Programı ve Denetim Yöntemi konularında sunumlar yapıldı. Sunumlar sonrasında gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde ise kamu, özel ve üniversite hastaneleri temsilcilerince merak edilen ve bilinmeyen konular Enstitü temsilcileri tarafından cevaplanarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Programın öğleden sonraki bölümünde ise TÜSEB Uzmanlarına İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Kalite Birimi Uzmanları tarafından Kalite İyileştirme Çalışmalarını anlatan sunum yapıldı. Sunum sonrası Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin farklı hizmet alanlarında incelemelerde bulunan Enstitü Uzmanları inceleme sonrası yöneticilerle samimi bir havada tekrar bir araya gelerek önerilerde bulundu.