79 Yaşındaki Emekli Öğretmen, 7 Saatlik Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
26 Aralık 2023

79 yaşındaki emekli öğretmen Hatice Leman Yıldız, geçmeyen şiddetli karın ağrıları nedeniyle sağlık kontrolünden geçti. Yapılan tetkikler ve değerlendirmeler sonucunda hastaneye sevk edilen Yıldız'a, gerçekleştirilen ameliyatla çözüm bulundu.

Sağlık Sistemine Olan Güvenim Bir Kez Daha Pekişti

Ameliyatın ardından sağlık durumu oldukça iyi olan Hatice Leman Yıldız, sağlık çalışanlarına ve doktorlara teşekkür etti. Yıldız, "Ameliyat sonrasında kendimi çok iyi hissediyorum. Sağlık çalışanları gerçekten çok özverili bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Özellikle oğluma, aileme ve bana verdikleri destek için minnettarım" dedi. Yıldız, hastane personelinin gösterdiği ilgi ve özenin kendisini etkilediğini belirterek, "Sağlık çalışanlarının her birine teşekkür borçluyum. Zorlu bir süreçti ancak onlar sayesinde sağlığıma kavuştum. Sağlık sistemimize olan güvenim bir kez daha pekişti" şeklinde konuştu.

Gastroenteroloji Doktoru Oğlu Teşhis Koydu

Kendisi de emekli bir Gastroenteroloji Uzmanı olan Dr. Coşkun Yıldız, annesinin şiddetlenen karın ağrılarıyla mücadele ettiğini belirterek, "Ancak kendisi, sağlığından çok bahsetmeyen biri. Muayene ettiğimde, ciddi bir ağrısı olduğunu fark ettim. Kullanmakta olduğu kan sulandırıcı ilaçlar nedeniyle midesinde ülser olabileceğinden şüphelendim. Hastaneye gittiğimizde, endoskopi yapıldı, ancak endoskopik incelemede ülser tespit edilemedi. Bu aşamada, detaylı tetkiklere başvurduk. Bu aşamada teşhisi koyduk. Ancak, annemin zorlu bir ameliyat geçirmesi gerekiyordu ve bu konuda deneyimli bir cerrah arayışına girdik. Meslektaşım olan Prof. Dr. Cem Tuğmen ile beraber çalışmıştık. Onun özellikle bu tür operasyonlarda deneyimli bir cerrah olduğunu biliyordum. Sağ olsun, bizi kırmadı ve ilgilendi. Prof. Dr. Cem Tuğmen'in müdahalesiyle gerçekleşen 7-8 saat süren başarılı bir operasyon sonrasında annem sağlığına kavuştu" dedi.

7 Saat Süren Zorlu Ameliyatı Başarıyla Tamamladık

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Tuğmen, Hatice Leman Yıldız'ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini anlatarak, "Hatice Leman teyzemiz bize başvurduğunda, yaptığımız tetkikler sonucunda pankreas başında bir tümör tespit ettik. Bu tespiti doğrulamak adına gerçekleştirdiğimiz biyopsi işlemi sonucunda, pankreas başında ciddi bir durum olduğunu belirledik. Ameliyat öncesi detaylı hazırlıklarımızı tamamladık ve Hastamızın ameliyatı için gerekli koşulların uygun olduğuna kanaat getirerek operasyona aldık. Whipple Ameliyatı olarak bilinen bu operasyon, halk arasında çok tehlikeli ve zor bir ameliyat olarak bilinir. Uzun süren bir operasyon olması nedeniyle ameliyat sonrasında olumsuz durumlar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle yaşlı hastalarda bu tür ameliyatların riskli olabileceği düşünülür. Ancak, Hatice Leman teyzemizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Ameliyat sonrasındaki kontrollerimiz olumlu sonuçlar verdi. Hatice Leman Yıldız'ın sağlığına kavuşturulmuş olması bizi mutlu etmektedir. Bu süreçteki başarı, hastamıza sağlıkla dolu bir yaşamın kapılarını açmamıza vesile oldu" dedi.

Pankreas Tümörleri Genellikle Agresif Bir Yapıya Sahiptir

Ameliyatın yapılmaması durumunda neler olabileceğine de değinen Prof. Dr. Tuğmen, "Pankreas tümörleri genellikle agresif olup, çevre dokulara yayılarak sindirim sistemi sorunlarına, komşu organlara zarar verebilir. Ayrıca, sarılık gibi belirtilerle kendini gösteren sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Beslenme problemleri, şiddetli ağrılar ve genel sağlık durumunun bozulması gibi olumsuz durumlar da gelişebilirdi. Whipple Ameliyatı, pankreas tümörleri için etkili bir çözüm sunar. Bu ameliyat, tümörün kontrol altına alınmasını sağlar ve hastanın yaşam kalitesini yükseltir. Hatice Leman Yıldız'ın ameliyat sonrası sağlık durumu olumlu yönde ilerliyor. Ameliyatın başarılı geçmiş olmasından dolayı mutluyuz" diye ekledi.

• Sağlık Sistemine Olan Güvenim Bir Kez Daha Pekişti