Yılın hemşiresi Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nden

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde görevli Zarife ERKAN , Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hemşiresi seçildi. Özverili çalışmalarından dolayı yılın hemşiresi ödülüne layık görülen Zarife ERKAN , meslek hayatında 40 yılı geride bıraktı.

HEMŞİRELİĞİN DİĞER ADI İNSANI SEVMEK

Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hemşiresi olarak seçilen Zarife ERKAN mesleğine olan sevgisini şu sözlerle anlattı “40 yıldır her gün iyi ki hemşire olmuşum diyorum. Mesleğimi gerçekten severek yapıyorum. Bir daha dünyaya gelsen mesleğinin ne olmasını istersin diye sorsalar ,yine hemşire olmak isterim diye yanıtlarım. Hemşirenin diğer adı insanı sevmektir. Bütün hemşire arkadaşlarıma vermek istediğim mesaj ; Mesleğinizi sevdiğiniz sürece başarıya gider ,daha başarılı olursunuz.” dedi.

HEMŞİRELİK DİĞER MESLEKLERDEN ÇOK FARKLI

1978 yılında henüz çok genç bir yaşta göreve başladığını ifade eden yılın hemşiresi Zarife ERKAN, meslek hayatı boyunca insanların yaşamanı dokunabildiğini ve hep insan sağlığını ön planda tutarak görevini yerine getirdiğini belirtti. Sözlerine devam eden ERKAN “Herkes ilgiyi ,sevgiyi bize zarifçe davranışlarını elbette severiz.Bunu en çok görmek yada hissetmek istediğimiz zamandır ,hasta olmak. Hastalandığımızda ruhen ve bedenen zayıf düşeriz. Bunun için etrafımızdakiler den bedenimize daha zarif yaklaşmalarını ,ruhumuza daha zarifçe hitap etmelerine olan ihtiyacımız artar. Hemşirelik mesleği bu açıdan diğer meslek guruplarından çok başkadır. Bizden hizmet bekleyen insanlar sadece hizmet almak istemezler. Ayn zamanda ilgi sevgi ve zariflik beklerler.Uzanıp suyunu alamayacak ,kaşığını kendi başına kaldırıp , ağzına götüremeyecek ve hatta rahat soluyamayacak kadar zayıf düşmüşsen , dönüp başını kaldırdığında ,bütün bunlar için sana  yardım edecek bir çift göz aradığında o gözün sana sadece bakmasını değil aynı zamanda seni anladığını görmek istersin. Sana uzanan o elin sana sadece su içmemiz için değil aynı zamanda merhametle , uzamasını ve yanında olan o yüreğin zerafet ile yaklaşmasını istersin.” dedi.

AYNI DİSİPLİN İLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Meslek hayatında 40 yılı geride bırakan Zarife ERKAN, çalışma disiplini , özverisi , sempatik hasta iletişimi ile İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Servisinde görevini yapmaya devam ediyor. Elinden geldiğince görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirten ERKAN “ Hastalarımıza gereken en iyi tıbbi bakımı yerine getirmeye ben ve arkadaşlarım sağlığımız yettiği müddetçe devam edeceğiz. Biz onlar için varız” dedi.

• 0W7A4327.jpeg
  • YENİ+GÜN+İZMİR_20180511_12.jpeg