Hastaneden Sağlık Kurulu Raporu Alırken Koşturmaya Son
22 Ağustos 2017

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde “Sağlık Kurulu Muayene Poliklinikleri” ferah ve konforlu odaları ile hizmet vermeye devam ediyor. Önceden tek tek poliklinikleri dolaşarak verilen sağlık kurulu raporları, artık yeni yerlerinde müracaat edenlere daha hızlı hizmet veriyor.

Özellikle Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne artan talep doğrultusunda oluşturulan Sağlık Kurulu Birimi, hastanenin birinci katındaki 110 metrekarelik alan içerisine yerleştirilmiş 6 poliklinik ve 1 laboratuvar (kan alma) odasından oluşuyor. Güler yüzlü personeli ile hasta ve yakınlarını yormadan hizmet veren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Kurulu Birimi’nden raporlarını alan vatandaşlar “Artık dolaşmak zorunda kalmıyoruz. İşlemlerimiz tek bir alanda çözümleniyor. Düşünen, emeği geçen herkese ve Hastane Yönetimine çok teşekkür ederiz.” diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Sağlık Bakanlığımız Çok İyi Çalışıyor, Hastanelerimizden Belli...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne 80 yaşındaki yakını için Sağlık Kurulu Raporu almaya gelen Bahattin Karaman “Hastamın bacaklarında platin var yürüyemiyordu. Durumumuzu gören görevliler bizi kapıda karşılayıp hastamı hemen tekerlekli sandalyeye aldılar. Heyet raporu almaya geldiğimizi söyleyince, bizi heyet odasının kapısına kadar getirip yapmamız gerekenleri güzelce anlattılar. Muayene olacağımız polikliniklerin hepsi aynı yerde ve hiç zorlanmadık. Kanımızı da burada verdik. Çok güzel olmuş bu yeni yer. İşimiz en fazla yarım saat sürdü. Her şeyi o kadar sistemli yapmışlar ki hiç yorulmadık. Burayı düşünen ve yapan hastane yönetimden Allah Razı Olsun. Sağlık Bakanlığımız çok iyi çalışıyor hastanelerimizden belli." dedi.

Sağlık Kurulu Birimi’nin işleyişinden sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş "Birimimiz 4 Memur, 5 Veri Kayıt Personeli ve 1 Güvenlik Personeli olarak hizmet vermekte. Günlük ortalama 45 kişinin başvurduğu Sağlık Kurulunda haftanın her günü müracaat kabul edilmekte olup, haftanın 4 gününde ise Sağlık Kurulu toplantısı yapılmakta. Askeri raporlarda Sağlık Kurulu toplantısı sonrası, ön rapor olarak hemen teslim edilmekte. Sağlık Kurulumuzda “Engelli Raporları, Askeri Raporlar, Vasi Tayini Raporları, Cinsel Suçlular ile ilgili 3 Hekim Sağlık Kurulu Raporları, Akıl Şuur Raporları, İsteğe Bağlı Durum Bildirir Heyet Raporları (Silah Ruhsatı, Özel Güvenlik, İşe Giriş, Memur Olma, Hakimlik- Savcılık, vs.), Malzeme Raporları, Ameliyat Onay Raporları vb. verilmektedir." dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. İlker Kızıloğlu ise "Vatandaşlarımızın kendi istekleri doğrultusunda talep ettikleri veya çeşitli kurumlarca sevk edilen Sağlık Kurulu Raporlarını, yönetmeliklerde belirtilen azami süreyi aşmayacak bir şekilde veriyoruz. Kat kat, poliklinik poliklinik dolaşmadan, muayenelerini kısa sürede ve zahmetsizce tamamlamaları için tüm imkanlarımızı kullanarak hastanemizin birinci katına açtığımız Sağlık Kurulu Polikliniklerini hizmete başlattık. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

• 79d2911b.jpg.png
  • 0a263a07.jpg.png