Faslı Hastanın Sağlıkta Umut Işığı: İzmir
03 Ekim 2019

FASLI HASTANIN SAĞLIKTA UMUT IŞIĞI: İZMİR

Ülkemizde gelişen sağlık sistemi, sağlık turizmi açısından da faydalar getirmeye devam ediyor.Bunun bir örneği İzmir’de yaşandı. Kızının okulu için İzmir’i tercih eden 53 yaşındaki Faslı hasta Yunus ZİYANİ, tedavisini de burada sürdürüyor. Uzun yıllardır diyaliz tedavisi gören baba, Türkiye’nin sağlık sistemine hayran olduğunu söyledi.

KIZI İZMİR’DE TÜRK DİLİ EDEBİYATI OKUYOR

Uzun yıllardır Fas’ta diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Yunus ZİYANİ “Kızım İzmir’de Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt oldu.Okulu nedeniyle ona eşlik etmem gerekti.Ama bir yandan da diyaliz tedavisi görmem lazımdı.İzmir’de bulunan özel hastaneleri de inceledim ama Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi sunduğu olanaklar ile bana daha cazip geldi.Hastanenin Uluslararası Hasta Birimi ile iletişime geçtim.Kendi dilimle konuşan birisini bulmak çok hoşuma gitti.Bu şekilde kendimi güvende hissettim.Sunulan olanaklardan çok memnunum” dedi.

KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HASTASI

Hastanın tedavisi ile yakından ilgilendiklerini belirten İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi sorumlusu Dr. Özer PEHLİVAN “Hastamız kronik böbrek yetmezliği şikayeti yaşıyor.Haftada üç gün diyalize girmesi gerekiyor.Fas’ta uygulanan tedavisini inceledik. Diyaliz merkezimizde bunun planlamasını yaptık.Hastalarımız için üst düzey konforu sağlıyoruz” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN BİR CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR

4 yıldır diyaliz tedavisini sürdüren Yunus ZİYANİ, Fas ve Türkiye’nin kendi aralarında bir protokol yapmalarının, Fas’ta tedavi gören hastaların Türkiye’yi tercih etmesinde önemli bir faktör olacağını belirterek “İnanıyorum ki bu protokol sağlık turizmi açısından Türkiye’yi biz cazibe merkezi haline getirebilir. Ödeme imkanı bulunmayan hastaların tedavi giderleri Fas tarafından karşılanabilir.Bu şekilde Türkiye sağlık turizmi konusunda başarılara imza atabilir” dedi.

TÜRKİYE BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR YILDIZ

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Turizmi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Nihan Ünver “Türkiye’de son yıllarda gelişen sağlık sistemi, bölge ülkelerinde tedavi gören hastalar içinde umut ışığı olmaya başladı.Sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmalar neticesinde hastalar ülkemizi tercih etmeye devam ediyor.Hastanemiz sunduğu olanaklar ile bölgenin parlayan yıldızı konumunda. Ülkemizde sunduğumuz kaliteli sağlık hizmeti ile daha çok hastaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

• Yunus Ziyani.jpg
  • Dr. Özer PEHLİVAN.jpg